vrijdag 3 juli 2009

Kamer 16 : een zomer vol verrassingen


Kamer 16 : een zomer vol verrassingen

Maureen Johnson

2008

De Fontein






Als je van plan bent om reis te gaan en je zoekt een vlot, grappig, luchtig goed geschreven (meiden)boek met een vleugje romantiek en een gezonde portie intriges, dan moet je voor dit boek zeker een plekje in je koffer reserveren!
Maureen Johnson is voor mij een van de betere schrijvers van vlot lezende (meiden)boeken met diepgang. Ik las van haar al 3 zussen 1 auto en vond het erg goed. Ook dit boek is voor mij een voltreffer.

Scarlett woont met haar broer, 2 zussen en haar ouders in een apart familiehotel in New York. Haar ouders baten het hotel uit, maar de laatste tijd zijn er niet veel gasten en iedereen moet bijspringen om te besparen. Er staat Scarlett een saaie zomer te wachten in het hotel; al haar vrienden zijn immers met vakantie. Tot mevrouw Amberson, een extravagante, zelfverzekerde dame incheckt. Scarlett wordt mevrouw Ambersons persoonlijke assistente,wat tot een heleboel spannende, bizarre situaties leidt. Ze raakt ook betrokken bij een toneel dat haar broer opvoert en wordt verliefd op haar broers tegenspeler, een ongelooflijk knappe, charmante jongen.

Eengeweldig boek dat je in één ruk uitleest. Maureen Johnson schrijft heerlijk: spitsvondige dialogen, realistische relaties, interessante personages en grappige, filmische beschrijvingen. Het leuke is ook dat het verhaal op geen enkel ogenblik verzandt in zeemzoete clichés. Check vlug in!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten