vrijdag 3 juli 2009

Een verschrikkelijke schoonheid


Een verschrikkelijke schoonheid
(Gemma Doyle trilogie)

Libba Bray

2008

Moon


Deze gothic novel speelt zich voornamelijk af in Londen, in het einde van de 19de eeuw. Gemma groeit op in India. Na de mysterieuze zelfmoord van haar moeder reist Gemma naar Londen en wordt ze naar een prestigieuze kostschool gestuurd voor welgestelde meisjes. Daar leert ze een heel andere wereld kennen. Een wereld waar het leven van meisjes en jonge vrouwen volledig gericht is op het worden van goede echtgenotes. Gemma kan zich helemaal niet vinden in deze wereld en slaagt er maar halvelings in om zich aan te passen. Na een tijdje sluit ze vriendschap met Pippa, Ann en Felicity.
Gemma heeft sinds de zelfmoord van haar moeder vreemde visioenen die ze aanvankelijk probeert te negeren. Wanneer ze een dagboek vindt van een meisje dat ook op de kostschool heeft gezeten en visioenen had, verandert haar houding tegenover de visioenen. Ze ontdekt met mondjesmaat meer over De Orde, een geheime genootschap, en over de andere wereld, waar zij net als het meisje van het dagboek ook toegang toe heeft. Wanneer ze haar vriendinnen over de wereld vertelt en hen erin meeneemt, worden gebeurtenissen in gang gezet met verregaande gevolgen...


Libba Bray schreef met dit boek een enorm fascinerend en mysterieus boek dat je niet weg kan leggen. De sfeer van de kostschool wordt levendig en erg realistisch beschreven. Het heersende ideaal van een elegante, verlegen en kuise jonge vrouw staat in schril contrast met de passie, de dromen en de geheimen van de meisjes op de kostschool. De visioenen van Gemma en de andere wereld waar de meisjes naartoe gaan zijn enorm intrigerend. De combinatie van enerzijds de setting van het strenge Victoriaans tijdperk en anderzijds de occulte andere wereld en de duistere visioenen werkt ongelofelijk goed.

Dit boek is het meeslepende eerste deel (!) van de Gemma Doyle trilogie.




1 opmerking:

  1. Ik kan niet wachten op deel 2! Ik ga eigenlijk eens opzoeken wanneer dat zou moeten verschijnen.

    BeantwoordenVerwijderen