zondag 2 augustus 2009

De jonge samoerai: de weg van de krijger

De jonge samoerai: de weg van de krijger

Chris Bradford

Mynx

2009











De weg van de krijger is een eerste deel in de reeks De jonge samoerai. Het tweede deel is al uit in het Engels, en wordt hopelijk snel vertaald, want ik heb echt genoten van dit boek!
Het verhaal speelt zich af in 1611. Jack Fletcher lijdt schipbreuk vlak voor de kust van Japan, vlak nadat het schip overvallen werd door ninja's. Hij is de enige die de aanval overleefde. Hij komt terecht in Japan, een voor hem geheel vreemde cultuur. Onder andere dankzij Akiko, het nichtje van de beroemde samoerai Masamoto, slaagt hij erin Japans te leren en om zich, in zoverre dat dat kan, aan te passen aan het leven van de samoerai-kaste in Japan.
Masamoto neemt Jack aan als zoon, een geweldige eer, en samen met Akiko wordt Jack in de school van Masamoto - Niten Ichi Ryu- getraind in de Weg van de Krijger. Jack wil een samoerai worden om de moord op zijn vader te wreken.

Het leuke aan dit boek zijn alle details over de Japanse cultuur en oosterse vechtkunsten, die heel zorgvuldig en naadloos in het verhaal worden verweven en erg authentiek overkomen . Je wordt echt ondergedompeld in de wereld van de samoerai anno 1611, die zelfs als je niet van vechtsporten houdt, erg fascinerend is. Het tempo van dit verhaal ligt ook erg hoog; waardoor je echt meegezogen wordt in het verhaal.
Dit boek staat terecht op de shortlist van een aantal prijzen, zoals de Red House Book Awards, naast o.a. Broken Soup van Jenny Valentine.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten