woensdag 9 juni 2010

de oorlogen van de verrezen wereld deel 2 en deel 3

Na deel 1 te hebben gelezen moest ik deel 2 en 3 gewoon lezen...
Ik heb enorm genoten van deze fantasytrilogie. Het verhaal is vrij donker (zie vorige post), maar er is een mooi evenwicht tussen licht en donker.
In deze twee delen gaat de zoektocht van Dubhe verder: ze wil zich bevrijden van de vreselijke vervloeking die haar tot een monster maakt. Die queeste lijkt - een beetje tegen haar wil - parallel te lopen met het redden van de Verrezen Wereld. Er komen in deze twee delen een heleboel interessante figuren bij die allemaal hun uiterste best doen om hun wereld te verlossen van een tweede tiran en van de wrede Moordenaarsgilde. Als lezer volg je hen op de voet bij hun missies; de auteur switcht tussen de verschillende personages zonder dat het verwarrend wordt of dat het verhaal aan spanning inboet, integendeel.

Met Dubhe heeft de schrijfster een erg interessant, voor mij onvergetelijk hoofdpersonage neergezet: ze is intrigerend, getormenteerd, sterk, zelfstandig en intelligent.

Een zeer sterke trilogie die naast een superspannend verhaal ook veel diepgang te bieden heeft. Alleen jammer van de slordige drukfouten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten